Malung-Sälens vatten fick hedersomnämnande i rikstäckande tävling

Malung-Sälens vatten fick hedersomnämnande i rikstäckande tävling

I den rikstäckande tävlingen ”Kranvattentävlingen 2020” som arrangeras av organisationen Svenskt Vatten fick Malung-Sälens vatten häromdagen ett hedersomnämnande. Regionfinalen där Malung-Sälen deltog hölls i Karlstad.

Svenskt Vatten är branschorganisationen för VA-organisationer, landet runt. De arbetar för att Sverige ska ha rent dricksvatten, friska sjöar och hav. Man vill säkra en långsiktig hållbar utveckling och trygga vattenresurser i framtiden.

Syftet med tävlingen handlar inte bara om att utse Sveriges godaste kranvatten utan även om att lyfta vårt vatten och de utmaningar vi står inför.

I regionfinalen i onsdags gick Bengtsfors och Laxå till riksfinal och de tre kommuner som hamnade precis utanför finalen var Malung-Sälen, Götene och Karlstad.

– Det var så jämnt att vi denna gång hamnade på samma poäng för de tre vattnen som fick hedersomnämnanden, säger juryns ordförande Gunilla Hultgren Karell.

Amelie Fougstedt, kommunikatör och Anders Bergman, chef för vattentjänster på Vamas, representerade Malung-Sälen på regionfinalen i Karlstad.

Juryns motivering till Malung-Sälens hedersomnämnda vatten var: Piggt, friskt och svalkande med karaktär.

Anders Bergman, chef för vattentjänster på Vamas kommenterar utnämningen:

– Det är både hedrande och kul att få ett hedersomnämnande! Vi har 24 vattenverk i vår avlånga kommun och de gånger vi varit med försöker vi tävla med vatten från nya vattentäkter. Jag kan inte vara annat än nöjd med det utlåtandet som juryn gav oss.