”Vi lämnar inte våra dansgäster i sticket – vi vill göra något bra för dem!”

”Vi lämnar inte våra dansgäster i sticket – vi vill göra något bra för dem!”

Svenska Dansbandsveckan är störst i sitt slag i Sverige. När det stod klart att de i år var tvungna att ställa in arrangemanget beslutade de sig snabbt för att det var viktigt att hitta ett alternativ till den mycket trogna publik som arrangemanget har. Dels för att hålla kontakten med dem, dels för att bjuda på något annat, när de nu inte får eller kan komma till Malung. Resultatet av funderingarna blev ”Digitala Dansbandsveckan”.

Tack vare dansveckans nya samarbetspartner Landshypotek Bank som blir exklusiv presentatör av ”Digitala Dansbandsveckan” och Malung-Sälens kommuns, tillsammans med dansveckans egna ekonomiska bidrag är det möjligt att kostnadsfritt kunna ta del av de 45 minuter långa livesändningarna, som dansveckan gör på Facebook, varje dag under vecka 29. Programmet sänds i direkt anslutning till SVTs sändning av programmet ”Dansa hemma”.

– Vi vill inte konkurrera med dansbandens och artisternas egna spelningar som de lägger ut på nätet, så det är viktigt för oss att detta är kostnadsfritt. Oss veterligen är det ingen annan arrangör i Sverige som gör en sådan här omfattande sändning i år, säger Lars Bälter, Marknadsansvarig på Svenska Dansbandsveckan.

Foto: Svenska Dansbandsveckan

SVTs program ”Dansa hemma” kommer att streamas via Dansbandsveckans facebooksida, men av upphovsrättsliga skäl börjar den sändningen 18.31, istället för SVTs egen sändningstid 18.30. I ”Dansa hemma” kommer 5 dansband att spela nonstop; Casanovas, Martinez, Larz Kristerz, Streaplers och Blender. ”Digitala Dansbandsveckan” kommer att innehålla både förinspelade och livesända eftersnack med banden som spelat och intervjuer med andra kända och okända personligheter i dansbandsvärlden. Och intervjuer med de som följer sändningen.

– Vi vill involvera våra dansgäster och uppmanar dem att skicka in filmklipp när de dansar hemma, eller på badstranden, vad vet jag? Vi kommer att ta med de klipp vi kan i sändningarna och skapa en härlig dansstämning, trots avståndet. I våra program kommer Tony Irving och Cecilia Ehrling att ha danskurser, precis som vanligt, fortsätter Lars.

Foto: Svenska Dansbandsveckan

Vid några tillfällen under veckan kommer programledaren Mats Ingels, känd radioröst som är väl insatt i dansbandsbranschen, att göra nedslag på 5 dansrelaterade platser i Malung; Entrén till Orrskogen, Dansbana 3, Malungs Camping, Grönlandsscenen och PD-området. Där gör han intervjuer och reportage.

Under lördagens final blir det en längre (1,5 timme) sändning där man tar en nostalgitripp och blickar tillbaka på Dansbandsveckans 34-åriga historia. Det blir en blandning av arrangörens otaliga filmklipp från Orrskogen, Grönlandsparken och Guldklavegalans 20-åriga historia, men även klipp från de deltagande dansbandens egna filmer. Mats Ingels hoppas också att tittarna vill dela med sig av sina bästa minnen från sina besök i Malung.

Foto: Svenska Dansbandsveckan

– Ett underhållningsprogram ska också innehålla roliga tävlingsinslag. Därför arrangerar vi en auktion på dansbandsprylar och sist, men definitivt inte mist blir det världspremiär för en nykomponerad dansbandslåt!, säger Lars.

Lars är hoppfull och tror att man på detta sätt kan bjuda de hängivna gästerna på massor med härlig underhållning med fokus på dansband. Och att de kommer tillbaka till Malung nästa år, när allt förhoppningsvis är normalt igen.