”Tid att lyssna” – en podd med samtal om livet

Bilden ovan: Täpp Lars Arnesson, producent Mikael Nyberg och Johan Eriksson utanför Malungsbladets redaktion.

”Tid att lyssna”, en podd med samtal om livet, framtiden och att ställa om. De kreativa själarna Täpp Lars Arnesson och Johan Eriksson, båda från Malung, har nu utökat sina repertoarer med en podd.

Att skapa en podd har sedan länge funnits i tankarna för både Lars och Johan. Båda två har även fått frågan flera gånger. Tid att lyssna – det har kanske alla i detta nu.

– Vi fick idén om att det vore kul att göra någonting tillsammans. Och plötsligt fanns tiden för oss båda, säger Johan.

– Vi träffades och spånade vad podden skulle handla om och vi märkte att samtalsämnen var det ingen brist på. Jag kontaktade producenten Mikael Nyberg, som jag samarbetat med förut och ett par dagar senare spelade vi in vårt första avsnitt, säger Lars.

Vilka hoppas ni att ni når ut till?

– De som har tid att lyssna.

 Hur ofta kommer ni att sända nya avsnitt?

– Så ofta vi kan, men tanken är att sända ett avsnitt i veckan.

 Vad har ni för tankar om framtiden?

– Vi människor kanske måste ta ett steg tillbaka, ta oss tid att lyssna. Se till vad som är viktigt i våra liv.

Lars och Johan kompletterar varandra bra, då de båda har många intressanta erfarenheter kring sina livsval och händelser som lett dem dit där de är idag. Lars har många historier om sin vardag bl. a. på fäboden, dit han och hans barn buffrar med sina djur varje vår. Han är också sömmare, barnboksförfattare och teaterskådespelare.

Johan är musikern, låtskrivaren och underhållaren, som för många år sedan bearbetade en djup sorg. Ett sätt för Johan att komma vidare i sorgen var att börja skriva visor och ur visorna föddes idén till Malungsfors VisfestivaI. I 13 år har nu Johan arrangerat festivalen.

Utifrån våra livshändelser har vi alltid ett val. Det ger eftertanke i livet. Om det och mycket annat får du höra om i podden.

Gå in och lyssna på podden på: malungsbladet.se

 

Täpp Lars och Johan. Foto: Jenny Eriksson