Lännviksrevyn i SM-final

I slutet av förra veckan deltog detta gäng ur Lännviksrevyns ensemble i Revy-SM, som arrangerades i Östersund. SM-tävlingarna var indelade i fem olika kategorier: Sketch, monolog, sång & musik, lokalt och dans & rytm. Ungdomarna från Malung deltog i kategorin dans & rytm och lyckades, som minsta revyn på plats, ta sig hela vägen till final! 

– Vi hade absolut inga förhoppningar på att komma till final, de andra revyerna var så bra! berättar en nästan chockad, Cecilia Johansson – gängets koreograf. Tänk att för två år sedan stod vi i en liten källar-lokal i Lännviken och uppträdde för 20 personer. I helgen uppträdde vi fyra gånger inför en publik med över 600 personer. Det är helt obeskrivligt!

Tjejerna tävlade med numret ”Flammorna” från årets Lännviksrevy, där de dansar till ”Girl on fire” med Alicia Keys. Med hjälp av röster från andra revyer tog de sig först till semifinal och på samma sätt hamnade de till slut i finalen, där ytterligare fyra andra revyer medverkade. Väl i finalen utsågs vinnaren av en jury och övriga nummer delade på den hedrande silverplatsen. Det gick inte riktigt hela vägen i finalen, men det är inget de är besvikna över.

– Nej inte alls! Vi är Topp 5 i Sverige och vi fick väldigt mycket beröm från publiken och det var jättemånga som kom fram till oss efter våra framträdanden och berättade att de höll oss som favoriter och peppade oss. Det var väldigt roligt att höra och det stärkte oss och väckte en än större lust att få gå in på scenen och bara köra järnet! berättar Agnes Nilsson

 

Tjejerna berättar att det mest nervösa med hela SM-upplevelsen var precis innan de skulle in på scenen; kommer vi ”sätta” hela dansen och vara synkade?! Att vänta på besked om de kommit till finalen eller inte var också en nervpers.

 

I revy-SM hamnar man efter att skickat in filmklipp som andra revyer från hela Sverige får rösta på. De klipp med flest röster kammar hem biljetterna. Visa av erfarenheterna från SM-äventyret kommer tjejerna och killarna att våga tro mer på sig själva i framtiden och, med all rätt, vara mer självsäkra. 

 

De har fått ännu ett bevis på att det de gör faktiskt fungerar riktigt, riktigt bra inför en publik. Än så länge har de inte hunnit tänka så mycket på nästa års revy då de ville koncentrera sig på SM-tävlingarna först. Temat för nästa år är dock redan bestämt, men det vill de inte avslöja. Men den som väntar på något gott…

revyn_vinnare