Hallå där, Britt Björn!

Britt Björn Eriksson känner många igen som frontfiguren i coverbandet ”Farbror Fläsk”, från Malung. Han har lämnat kommunen för Stockholm och jobbar där som försäljare & agent på produktionsbolaget United Stage, samtidigt som han spelar och åker på turnéer med bandet.

Vilka är din roll på United Stage? Vilka arbetsuppgifter har du?

Som agent ansvarar jag för artistens alla offentliga framträdanden. Jag är agent för Mike Perry, Rasmus Hedegaard, Sebjak & Dimitri Vangelis & Wyman. Som säljare säljer jag alla turnéaktuella artister på United Stage till klubbar, festivaler & företagsevent.

Det har i många år talats om urbanisering, att alla flyttar från landsbygden till storstan. Du är en av många från vår dalgång som valt att göra det. Vilken var anledningen till att du tog det steget?

Det var ett ganska enkelt beslut, jag ville jobba i musikbranschen. Började på FTS Artistförmedling, sedan till Meter Film & Television och nu sedan 8 år tillbaka på United Stage Artist.

Som dalkarl i Stockholm gissar vi att ditt gårdsnamn i kombination med ditt tilltalsnamn ibland har orsakat förvirring hos storstadsborna…eller?

Hahahaha det kan man lugnt säga! De första åren i Stockholm åkte jag på ”tjejtaxa” när jag tog taxi. Älskar mitt gårdsnamn. Om det är tråkigt och stelt på någon branschfest så drar jag fram körkortet och alla börjar garva. Sedan brukar jag bli inbjuden till olika kvinnogrupper på Facebook, det är också väldigt mysigt.

Farbror Fläsk – kan vi få höra historien bakom namnet?

Det kom fram under en s.k. brainstorm. Vi hette ju Farbror Fläsk & Bröderna Brus från början, sedan blev det bara Farbror Fläsk. Jag var ju extra ”fyllig” en gång i tiden så det blev naturligt att jag blev den feta farbrorn, haha!

Britt Björn och tamburinen

På Dansbandsveckan uppträder ni alltid i tältet i Grönlandsparken, var spelar ni övriga delar av året? Är övriga bandmedlemmar fortfarande från Malung eller har de bytts ut?

Vi spelar mycket på Åland, i Karlstad, i Österbotten (Finland), Riksgränsen, Sälen, Idre m.m.
Vi har bl.a gjort en liten turné i Italien, det var fantastiskt kul. Spelat på Rosenbad med Göran Persson, på Foppas födelsedagskalas, för Spanska kungligheter m.m. Vi invigde Tele 2 arena. Det är svårt att få med allt som hänt under de senaste 25 åren, det skulle krävas en hel bok. Tyvärr har Malungskillarna droppat av med tiden, det är bara jag kvar som stark Dalkarl. Niklas Hilleskär (trummor fr. Falun), Sebastian Nylund (gitarr fr. Stocholm / Norrland), Jesajah Mårskog (bas fr Stockolm /Skogsnäs), Samuel Lindell (keyboard fr Stockholm).

Längtar du hem ibland? I så fall – varför? Eller varför inte…?

Jag är fortfarande är 100% Malungsbo, skriven i Malung och betalar skatt där. Jag längtar hem
varje dag. Speciellt nu efter min mammas bortgång, då vill jag vara med familjen.