Hä änn glöm å himma, kôm änn ihôg på väjjin dit…

Täpp Lars Arnesson befann sig nere i Göteborg för att åka vidare till Nederländerna, där han skulle hålla i en skinnkurs. På färjan som skulle ta honom över vattnet gjordes upptäckten att han inte hade något pass med sig. Lars fick lämna färjan. 

Vad tänkte du när det uppdagades att passet var kvarglömt i Malung? 

– Det lämpar sig inte i skrift!

Som om inte det vore nog. I den kvarglömda väskan med passet fanns också hans sytillbehör. 

– Det skulle vara svårt att hålla i en skinnkurs utan nål och tråd, skrattar Lars när Malungsbladet kontaktar honom för en kommentar. 

Täpp Lars har panik
Paniiiiik! Jag har glömt min väska!

Hur skulle han nu göra? Kunde det finnas någon som ordnade så att väskan kom ända till Göteborg innan nästa avfärd? För att nå ut till så många som möjligt skrev han ett inlägg på Facebook i hopp om att få napp. Han fick kontakt med en person som visade sig veta en bekant som skulle åka från Malung till Göteborg nästa dag. Lars fick stanna ett extra dygn i Göteborg och invänta väskan. Ett lyckligt slut och en lycklig Täpp Lars kunde nu tack vare en god dos av medmänsklighet lugnt bege sig till Nederländerna. Trodde han…

Täpp Lars är glad
Yes, nu får jag min väska!

När Täpp Lars för andra gången åker ombord på färjan, får han veta att passet är utgånget. Det var bara för honom att lämna färjan en andra gång. Efter två nätter i Göteborg, tog han bilen och åkte till Malmö för att göra ett tillfälligt pass. Han tog sedan snabbfärjan genom Danmark över till Tyskland. Täpp Lars räknade med att anlända till Nederländerna efter en rutt på över 90 mil och med femton minuters marginal kunde han börja kursen på fredagens kväll. 

Nästa vecka kan man se Täpp Lars på SVT, i programmet Mästerskaparna, där han medverkar som expert på skinn och läder.