DaCapokören bjuder på en trudelutt!

Bilden ovan: Orgeln i Transtrands kyrka. Fotograf: Anna Hultén Gustavsson
Längst ned på sidan finns ett filmklipp där du hör kören sjunga.

Mycket av kyrkans verksamhet ligger på is under krisen och personalen får tid över till annat. Därför satte sig församlingens musiker Emil Sjölin, som också är medlem i kören, ned för att klippa ihop en liten digital hälsning från kören istället.

– Vi försöker göra lite extra nu under krisen genom att nå ut lite mer än vanligt i sociala medier. Vi lägger ut lite olika videos och hälsningar, det verkar vara uppskattat – det är kul!

Emil valde en glad och uppiggande låt som kören kan efter att de haft den på sin repertoar i många år. Han spelade in en bakgrund med varje stämma och skickade ljudfilen till körmedlemmarna. De som ville medverka fick filma sig själva, eller något annat, samtidigt som de sjöng in sin stämma. Filmerna skickades sedan tillbaka till Emil, som klippte ihop dem.

– Det finns säkert fler sätt att göra detta på – det här blev vårt. Vi fick utmana oss själva och jag lärde mig en del inspelnings- och redigeringsteknik på kuppen, som jag förhoppningsvis har nytta av i mitt arbete i kyrkan framöver.

Här nedan kan du lyssna och beskåda DaCapokörens digitala version av låten ”Kom”, av Monica Åslund.