Lännviksrevyn är över för i år och en än gång har de dragit fulla hus, publiksiffran landade till slut på 1825 besökare. Totalt bjöd de, under tre helger, på femton föreställningar. Radio Dalarnas recensent gav fyra teatermasker, av fem möjliga, i betyg. Publiken skrattade gott åt blandningen av nummer som innehöll allt från sketcher om vindkraftsfrågan på Ripfjället till musik- och dansnummer om den avstängda bron i Torgås. Hur känns det för ensemblen nu när det är över för i år? Vi tog kontakt med skaparna av revyn Erik Karlsson och Andreas Martinsson för att få reda på detta.

– Det känns helt fantastiskt! Det har varit en fartfylld revysäsong med rekordmånga skratt och god gemenskap i ensemblen.

Har ni hunnit pusta ut, vilat, reflekterat över årets succé?
– Ja, nu har euforin hunnit lägga sig en aning och vi börjar sakta men säkert komma tillbaka in i vardagen. Vi har en hel del skoluppgifter att ta igen men så snart vi är på banan börjar skrivandet av nästa års revy.

Vilket/vilka nummer är ni mest nöjda med i årets revy?
– Bakudag (om spritskandalen på Orrskogen framfört av dansbandet Swen-Ingiläss) och R.I.P. fjället är två av favoriterna. Vi tycker att vi speglat de lokala händelserna i numren på ett vasst, komiskt och rättvist sätt. Det är inte alltid lätt att skriva revy om känsliga ämnen men vi tycker att vi har lyckats bra med dessa nummer.

Ungefär hur många timmar lägger ni och övriga ensemblen och medhjälpare ned på revyn?
– För många att räkna. Det är ett ständigt arbete med att samla idéer, situationer, vinklingar, skämt och få ihop numren till en helhet. Sedan läggs otaliga timmar ned på repetitioner och övningar. Från augusti träffas hela ensemblen minst en gång i veckan för detta.


Vilka hjälper er med rekvisita, scenbygge, klädsömnad med mera, eller gör ni allting själva…?
– Föräldrar till oss i ensemblen hjälper till med allt från scenarbete till fotografering. Eriks faster Carina hjälper till med klädsömnad, pappa Tomas snickrar ihop all rekvisita och kusin Andreas målar kulisserna. Sedan har vi en hel armé av öjsar som bakar bullar, är parkeringsvakter och tar hand om revypubliken. Utan dem – ingen revy.

Varifrån får ni alla idéer?!
– Tack vare att vi bor i ett så litet samhälle så sprids lokala nyheter snabbt och man får reda på det mesta. Alltid händer det något kul eller dumt man kan göra revy av.

Hur fungerar ert samarbete?
– Vi är barndomskompisar och har hängt ihop i många år. Vi har dagligen kontakt och utbyter ideér och tankar. Dessutom träffas vi med jämna mellanrum och spånar och skriver på revyn. Vi båda vågar säga vad vi tycker om den andres förslag och detta berikar vårt revyskapande. Ibland ringer någon annan i ensemblen och har en idé som vi försöker väva in i revyn.

Hur hanterar ni all uppståndelse runt omkring?
– Vi är enormt tacksamma för alla lovord och beröm som vi får och det kan man aldrig få för mycket av. Vi får ofta förfrågan om att spela på olika tillställningar och det är ett bra betyg. Men vi kan tyvärr inte ta på oss några extraspelningar då revyn och skolan tar all vår tid.

Vad händer framöver?
– Härnäst väntar den nionde upplagan av revyn som kommer att gå i januari–februari 2021. Året därpå väntar ett spektakulärt 10-årsjubileum som vi ser fram emot.